Veleposlanica Makedonije u Šibeniku razgovarala o mogućnostima suradnje

svi 12, 2016

Veleposlanica Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj Nj.E. Daniela Karagjozoska boravila je 11.svibnja u Šibeniku te je na sastanku s gradskim i županijskim čelnicima, predstavnicima gospodarstva predstavila konkretne prijedloge poboljšanja suradnje Republike Makedonije i Republike Hrvatske, odnosno grada Šibenika.

– Obostrano predstavljanje hrvatskih i makedonskih poduzetnika na forumima i sajmovima dobar je model povezivanja i otvaranja međusobne suradnje. Niz hrvatskih robnih marki, posebno u prehrambenoj industriji je kontinuirano prisutan na makedonskom tržištu, bez obzira na cjenovno povoljniju konkurenciju. Makedonci su zainteresirani za Jadransko more kao primarnu turističku destinaciju, no problem predstavlja loša cestovna prometna povezanost i skupe zračne linije – rekla je Karagjozoska, dodavši da je interesantan i model povezivanja turističke ponude Hrvatske i Makedonije posjetiteljima iz udaljenih azijskih zemalja.

Veleposlanica Karagjozoska sastala se danas i sa šibenskim gospodarstvenicima i poduzetnicima, kojima je predstavila kretanja u gospodarstvu Makedonije. Na sastanku su, među ostalima, sudjelovali i direktor poduzetničke zone Podi Jakov Terzanović, predsjednik HGK Šibensko- kninske Županije Ivo Soža, Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore Šibensko – kninske županije.

„ Sastanak sa makedonskom veleposlanicom bio je vrlo konstruktivnim i koristan a osobito pozdravljam mogućnost bratimljenja Obrtničke komore Šibensko- kninske županije s jednim od sličnih udruženja u Makedoniji, a koje bi omogućilo kontakte i eventualno proizvelo međusobnu suradnju.“ Smatra predsjednik županijske Obrtničke komore Joso Smolić.