Uprava ribarstva sastala se s ribarima četiri dalmatinske županije u Šibeniku

lis 16, 2023

U Adriatic Business Centre – ABC u Šibeniku u četvrtak,12. listopada,2023. održan je sastanak o ribarskoj problematici s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede -Uprava ribarstva i svih zainteresiranih ribara iz Zadarske županija, Šibensko-kninska županija, Splitsko- dalmatinska županija i Dubrovačko- Neretvanska županija. Domaćin sastanka bila je Obrtnička komora Šibensko-kninske županije dok je ispred Hrvatske obrtničke komore sastanak vodio potpredsjednik HOK-a Joso Smolić. Pozivu za susret s predstavnicima Uprave ribarstva odazvalo se 40-tak ribara koji su s ravnateljem Uprave ribarstva Antom Mišurom i načelnicom za EU fondove Irenom Jahutkom razgovarali o nizu aktualnih problema koje muče ribare.

Među ostalim na sastanku se otvorilo pitanje vezano uz ukidanje određenih ribolovnih alata, razgovaralo se o problematici definiranja zaštićenih zona morskih staništa što će, posljedično, dodatno ograničiti opseg rada ribarima kao i o problematici inspekcijskog nadzora nad profesionalnim ribarima te o potrebi revidiranje iskrcajnih mjesta.

Na kraju je istaknuto da će ribari uskoro ponovo imati priliku razgovarati s predstavnicima nadležnih ministarstava i institucija na 26. Susretu ribara HOK-a koji se od 26.-28. listopada 2023. održava u Šibeniku,u hotelskom naselju Amadria park-Solaris.