Tradicionalna podjela bakalara za građane grada Šibenika

pro 18, 2023

U duhu dugogodišnje blagdanske tradicije, Obrtnička komora Šibensko-kninske županije  i Udruženje  obrtnika Šibenik i ove godine organiziraju  pripremu i podjelu  bakalar građanima i posjetiteljima grada Šibenika u petak, 22. prosinca, 2023. godine, u 11,00 sati ispred zgrade Šibenskog kazališta.

„Mi obrtnici ostajemo vjerni našoj tradiciji da ususret Božiću pripremimo za naše sugrađane i goste grada Šibenika bakalar kojeg kolege kuhari iz Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika pri županijskoj obrtničkoj komori i Udruženju obrtnika Šibenik, već provjereno, znaju majstorski pripremiti po tradicionalnoj recepturi. Vjerujem da će nam se i ove godine pridružiti veliki broj Šibenčana te da ćemo se uz bakalar, fritule i kuhano vino zajedno družiti u ugodnom blagdanskom ozračju.“- kaže Joso Smolić, predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore koji i ovog puta najavljuje pripremu čak tisuću porcija bakalara.

Uz podjelu bakalar za sugrađane, obrtnici ni ovog Božića ne zaboravljaju potrebite te će u ime Županijske obrtnička komora i Udruženja obrtnika Šibenik  na Badnjak donirati bakalar Pučkoj kuhinji Caritasa u Šibeniku i Kninu.