Svjetski jedriličari oduševljeni „šibenskim pidočama“

lip 3, 2019

Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i Udruženje obrtnika Šibenik uveličali su svečanost otvaranja Svjetskog prvenstva u ORK jedrenju u nedjelju 3.6. na povijesnom trgu ispred Šibenske katedrale organiziravši spremanje velike tave s preko 300 kilograma šibenskih dagnji. Tu gastronomsku deliciju koju su pripremili članovi Ceha Obrtničke komore ŠKŽ i Udruženja obrtnika Šibenik kušalo je preko 400 sudionika svečanog otvaranja Svjetskog jedriličarskog kupa te se tražila i porcija više.

Inače, Šibenik je po prvi put u povijesti domaćin jednog svjetskog prvenstva, a u narednih tjedan dana tu će boraviti oko 1200 jedriličara okupljenih u 113 posada iz 17 zemalja.

Najveće sportsko događanje u šibenskoj povijesti organizirali su D-Marin Mandalina i Jedriličarski klub Val uz podršku Grada Šibenika. Okupljenim jedriličarima iz cijelog svijeta dobrodošlicu je, među ostalima, poželio Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma a prvenstvo je proglasio otvorenim gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić