Svečana dodjela majstorskih diploma u šibenskoj gradskoj knjižnici Majstorsko zvanje prestižni je status obrtnika

ruj 20, 2019

Majstorske diplome Obrtničke komore Šibensko-kninske županije uručene su na današnjoj svečanosti u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ obrtnicima koji su u zimskom i proljetnom roku polagali majstorski ispit. Na taj način status majstora steklo je 25-ro obrtnika u 8 obrtničkih zanimanja među kojima je najviše frizera, zidara i elektroinstalatera.
– Posebna je čast danas svjedočiti ovoj dodjeli diploma, koja je dokaz da ste vi stekli najveći stupanj znanja u svom zanimanju i da ste spremni na ulazak na tržište rada. To je utakmica koja ima uspona i padova, a Šibensko-kninska županija je tu da vas podupire – kazala je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Marlena Floil čestitavši obrtnicima na uspješno položenom ispitu.

-Čestitam vam na stečenom zvanju majstora koje vam sad omogućava da budete i mentori novim mladim obrtnicima i da za taj svoj rad budete i plaćeni. Ističem zato prijedlog novog Zakona o obrtu u kojem majstori obrtnici imaju poseban status. Vi sada svojim radom promičete vrijednost obrtničkih zanimanja i majstorskog rada.-kazao je predsjednik Obrtniče komore Šibensko-kninske županije Joso Smolić dodavši kako Županijska obrtnička komora i na ovaj način želi motivirati još više obrtnika na polaganje majstorskog

Među kandidata koji su položili majstorski ispit u Obrtničkoj komori Šibensko-kninske županije najviše je bilo obrtnika iz Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije a potom iz Zadarske, Dubrovačko-neretvanske županije te Zagreba. Svoje diplome danas su došli svečano preuzeti   pekari Josip Vlaić i Sonja Mičić, elektroinstalateri Jurica Spahija, Hrvoje Dimnić  i Nikola Braica, frizerke Andrea Rupić, Slađana Pavlović, Ivana Pilić i Ivana Bilać, te zidari Gordan Radić, Marin Guina i Jadran Milina.