Stručna potpora u samozapošljavanju

kol 10, 2018

Zapošljavanje i Eu fondovi

9. kolovoza 2018.: U prostorijama Javne ustanove Razvojna agencije Šibensko-kninske županije, predstavljen je projekta „Razvoj partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije, faza III“
Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, u svojstvu nositelja, ovaj dvogodišnji projekt provodi u partnerstvu sa Šibensko-kninskom županijom, Srednjom školom Lovre Montija Knin, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područnim uredom u Šibeniku i Uredom Hrvatske gospodarske komore za područja posebne državne skrbi u Kninu.
Riječ je o projektu koji se financira iz EU fondova u ukupnom iznosu od 1.981.518,59 kuna. Ta su novčana sredstva namijenjena provođenju aktivnosti kojima se poboljšava situacija nezaposlenih osoba unutar ranjivih skupina i to na način da se organiziraju edukacije za specifična radna mjesta, da se pružaju savjeti o stručnim kvalifikacijama te se organiziraju radionice na kojima se potiče motivacija i poduzetničko razmišljanje. Tako se među ostalim kroz ovaj projekt namjerava osposobiti 50 nezaposlenih osoba s invaliditetom za deficitarna zanimanja: konobar, kuhar, bravar, stolar, varioc, zidar i Internet marketing. Projekt obuhvaća i provođenje edukacije s ciljem poticanja poduzetništva čime će biti obuhvaćeno stotinu nezaposlenih osoba s invaliditetom kao i nezaposlene osobe iznad 50 godina te srednjoškolski učenici kojima će se pružiti znanje i vještine u izradi poslovnih planova.

U okviru projekta uložiti će se i u daljnji rad Partnerskog vijeća za tržište rada (PVTR), tijela sastavljenog od 61 organizacije iz javnog, privatnog i civilnog sektora, osnovanog s ciljem pružanja doprinosa i podrške te provođenja inicijativa kojima se djeluje na razvoj ljudskih potencijala na području ŠKŽ.

Svrha i cilj tih projektnih aktivnosti aktivno je doprinos smanjenju nezaposlenosti u Šibensko-kninskoj županije.