Šibensko-kninska partner sajmu u Križevcima: ‘Naše županije imaju odličnu gospodarsku suradnju’

stu 10, 2017

Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije kojem je ovogodišnji partner Šibensko-kninska županija otvorio je danas u Križevcima Tugomir Majdak, državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede, a okupljenima se obratio i župan Goran Pauk koji je kazao da je Šibensko-kninska sa zadovoljstvom prihvatila biti partner jubilarnom dvadesetom sajmu.

– Šibensko-kninska županija je s velikim zadovoljstvom prihvatila biti partner na ovoj jubilarnoj manifestaciji posvećenoj promicanju obrtništva i gospodarstva. Naše obrtničke i gospodarske komore i udruženja obrtnika imaju dugogodišnju suradnju, a Koprivničko – križevačka županija je bila partner na našem sajmu agroturizma koji se već devet godina za redom održava u Skradinu – rekao je župan Goran Pauk na svečanosti otvorenja, te istaknuo da ovakve manifestaciji omogućavaju nove gospodarske kontakte i proširenje poslova svih izlagača.

Kako je istaknuo župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, jubilarni dvadeseti sajam ove je godine okupio brojne obrtnike i poduzetnike iz cijele Hrvatske i inozemstva. Otprilike 1700 metara kvadratnih ima unutarnjeg i 2500 kvadrata vanjskog prostora, a predstavlja se 216 izlagača.

Šibensko-kninsku županiju na sajmu predstavlja 14 izlagača prehrambenih proizvoda, ulja, vina, pršuta, sira, meda, te suvenira, nakita i dizajnerskih eksponata. Za dobru prezentaciju turističke i gastro ponude našeg kraja pobrinuli su se Turistička zajednica Šibensko-kninske županije i Ceh ugostitelja Obrtničke komore Šibensko-kninske županije. U kulturnom dijelu svečanog otvorenja programa sudjelovala je šibenska klapa „Cima“, koja je otpjevala i himnu Republike Hrvatske. Župan Pauk bio je krsni kum vina Koprivničko-križevačke županije i za to je od velikog meštra martinjskog ceremonijala dobio diplomu.

Tema ovogodišnjeg sajma je Strukovno obrazovanje i cjeloživotno učenje, te će se tijekom tri dana trajanja sajma održati i okrugli stol na ovu temu. Program će obuhvatiti i okrugle stolove o poduzetništvu, poljoprivredi i ruralnom razvoju, prezentacije i stručne skupove te gastro-izložbe, radionice i tradicionalnu modnu i reviju frizura.

Izvor: www.sibenik.in