Sajam obrazovanja-stipendiranje deficitarnih obrtničkih zanimanja

lis 21, 2019

Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i ove je godine bila sudionik Sajma obrazovanja kojeg organizira Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji sa Savjetom mladih Grada Šibenika i udrugom Mladi u EU. Sajam je bio održan u Sportsko dvorani na Baldekinu od 11-13 sati.

Velik broj učenika osmih razreda koji su stigli na sajam mogli su tu saznati sve bitne informacije za upise u srednju školu, vidjeti demonstracije praktične nastave te sa srednjoškolcima i nastavnicima razgovarati o pojedinim obrazovnim programima. Županijska obrtnička komora zainteresiranim učenicima je osobito istaknula mogućnost stipendiranja ukoliko se odluče za neko od trogodišnjih deficitarnih obrtničkih zanimanja.

Na sajmu je svoje obrazovne programe, među ostalim, predstavila šibenska Ekonomska škola, Gimnazija Antuna Vrančića, Industrijsko-obrtnička škola, Medicinska škola, Prometno-tehnička škola, Srednja strukovna škola, Tehnička i Turističko-ugostiteljska škola, Dental centra Marušić iz Splita, Klesarske škole iz Pučišća i Škola likovnih umjetnosti iz Splita. Tu su bili i predstavnici HGK Županijske komore Šibenik i Zavoda za zapošljavanje te Odjela za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje CISOK.