Sabor već upoznat sa zaključcima 32.Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a

stu 29, 2019

Branka Juričev Martinčev prenijela zahtjeve ugostitelja na saborskoj raspravi

Svega dva dana nakon objave zaključaka 32. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a, održanom u Solarisu od 24.do16.11., dva glavna zaključka već su iznesena su u hrvatskom Saboru tijekom rasprave o 4. paketu mjera porezne reforme.

U svom obraćanju u sabornici tijekom rasprave o poreznoj reformi, saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev koja je kao izaslanica predsjednika Sabora sudjelovala u radu 32.Kongresa ugostitelja , iznijela je zahtjev ugostitelja i turističkih djelatnika za primjenom snižene porezne stope PDV-a od 13 posto ne samo na pripremu i usluživanje jela već i na bezalkoholno piće, pivo, vino i tople napitke te traženje ugostitelja da se reprezentacija prizna kao trošak u stopostotnom iznosu.

  • S 32. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika prenijela sam u Saboru zahvale hrvatskoj Vladi što je prihvatila njihove zaključke sa prošlogodišnjeg kongresa o smanjenje PDV-a na pripremu i usluživanje jela i pića na 13 posto kao i izmjene i dopune Zakona o obrtu u cilju jačanja strukovnog obrazovanja kako bi nam djeca bila spremnija za svijet rada. No, isto tako sam prenijela novi zahtjev ugostitelja da se snižena stopa PDV- a od 13 posto proširi i na pripremu i posluživanje bezalkoholnih pića, piva, vina i toplih napitaka te da im se trošak reprezentacija prizna u stopostotnom iznosu“ – kazala je Branka Juričev Martinčev pri tom naglasivši u svom saborskom obraćanju zamolbu ugostitelja da se ta njihova traženje uvrste, ako ne u paket 4. porezne reforme, onda već u slijedećem krugu porezne reforme.