Program HOK Obrtnik plus donosi brojne pogodnosti i uštede u poslovanju obrtnika!

ožu 8, 2022

Kako bi obrtnicima olakšala poslovanje, Hrvatska obrtnička komora pokrenula je program pogodnosti HOK Obrtnik plus u sklopu kojega su dogovorene pogodnosti za obrtnike kod dobavljača roba i usluga iz raznih gospodarskih grana. Tako primjerice ugovor s HEP Opskrbom omogućava zajamčene dvije godine povoljnijih, nepromijenjenih cijena bez obzira na tržišna kretanja što je osobito aktualno upravo sad kad se iščekuje značajno povećanje cijene struje. O ovim i drugim pogodnostima koje nudi program HOK Obrtnik plus razgovarali smo s predsjednikom Obrtničke komore Šibensko-kninske županije Josom Smolićem.

  • Program pogodnosti za obrtnike Hrvatske obrtničke komore HOK Obrtnik plus djeluje već niz godina, a HOK i cijeli njezin sustav rade na tome kako bi olakšali poslovnost i bili na usluzi korisnicima. Program pogodnosti HOK Obrtnik plus okupio je 30 partnera kod kojih obrtnici mogu ostvariti brojne olakšice, a najbolji primjer u ovo vrijeme poskupljivanja energenata je ugovor s HEP Opskrbom. Tako će primjerice HEP Opskrba za obrtnike s kojima sklope ugovor u sklopu programa HOK Obrtnik plus, dogovoriti cijenu koja će vrijediti naredne dvije godine bez obzira na porast cijena. Ako, primjerice cijena energenata padne za 10% onda će se primijeniti ta niža cijena, tako da su obrtnici svakako na velikom dobitku – ističe Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije.
  • Za ostvarivanje pogodnosti vezanih za HEP Opskrbu dovoljno je kontaktirati ih i zatražiti neobvezujuću ponudu, a za sve dodatne informacije na raspolaganju svim članovima HOK-a su besplatni broj 0800 5255 te e-mail adresa obrtnik@hep.hr.
  • Hrvatska trenutačno ima više od 95.000 obrtnika, a Šibensko-kninska županija oko 3.600 obrtnika. Svi oni imaju pravo korištenja pogodnosti dogovorenih u sklopu projekta HOK Obrtnik plus s više od 30 partnera, čiji broj stalno raste. Osim uštede u cijeni struje obrtnici mogu ostvariti uštede za gorivo, uredski materijal, hardver i POS uređaje, medicinske usluge, povoljniji web hosting i korisničku podršku za sve koji imaju internetske stranice te povoljniju uslugu knjigovodstva i slično. I na županijskoj razini Obrtničke komore planiramo pregovarati s lokalnim poslovnim subjektima o mogućim pogodnostima za naše obrtnike te na taj način stvoriti još pogodnosti. Koristim ovu priliku da pozovem sve obrtnike da iskoristite priliku i sve pogodnosti koje im pruža HOK Obrtnik plus. U financijskom smislu dobiti su puno veće od onoga što se izdvoji za komorski doprinos, tako da se članstvo itekako isplati – poručuje Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije.
  • Ugostitelji te proizvođači, prerađivači i trgovci hranom i pićem mogu, zahvaljujući ovom projektu, na jednome mjestu pronaći kupca, odnosno prodavatelja određenih proizvoda, i to uz povoljniju članarinu na web stranici koja spaja ponudu i potražnju. Popis svih partnera i više informacija provjerite ovdje https://www.hok.hr/pogodnosti/hok-obrtnik-plus/partneri