Poziv obrtnicima na sudjelovanje na Međunarodnom umjetničkom i obrtničkom festivalu u Jeruzalemu

svi 30, 2016

Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske izvijestilo je Hrvatsku obrtničku komoru o održavanju 41. Međunarodnog umjetničkog i obrtničkog festivala u Jeruzalemu, 15.-27.08.2016. godine.

Organizatori napominju da se radi izvorno o prezentaciji i simboličnoj prodaji proizvoda umjetničkih obrta koji mogu u vlastitom trošku i aranžmanu donijeti svoje rukotvorine lako i jednostavno – a ovdje će biti izložene i prodane.

Predmeti moraju biti vrlo simbolične vrijednosti. Dakle, cilj je predstavljanje, ne zarada. Posljednje dvije godine na tom je sajmu iz Hrvatske sudjelovao obrt Etno Mara, odnosno udruga Škrinja.

Troškovi sudjelovanja koje sami snose hrvatski sudionici su: avionska karta i carinska procedura izvoza proizvoda, plaćanje takse u iznosu 270 američkih dolara, završna davanja na iznos prodane robe (12 %) + PDV 18% te osobni troškovi boravka u Izraelu. Organizator snosi troškove smještaja i prijevoza unutar Izraela za izlagače iz Hrvatske.

Zainteresirani obrtnici mogu se do 3. lipnja za dodatne upite i opcije prijave sudjelovanja javiti gospođi Sanji Klisović u Službi za informiranje i javnu diplomaciju MVEP putem elektronske pošte: sanja.klisovic@mvep.hr