Potpredsjedniku HOK-a Josi Smoliću dodijeljeno visoko priznanje Šibensko-kninske županije

svi 27, 2024

Povodom Dana županije u petak, 24. svibnja 2024. održana je svečana sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije u Adriatic Business Centru u Šibeniku na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama. Tom prigodom potpredsjedniku Hrvatske obrtničke komore i predsjedniku Udruženja obrtnika Šibenik Josi Smoliću uručeno je visoko priznanje-Grb Šibensko-kninske županije- za iznimne doprinose u razvoju obrtništva i poduzetništva kao i organiziranja niza manifestacija kojima se promovira Šibensko-kninske županija u Republici Hrvatskoj i inozemstvu.

Potpredsjednik Smolić aktivno je uključen u rad obrtničkog komorskog sustava od 2002. godine te je, među ostalim, istodobno dugogodišnji član Vijeća Turističke zajednice Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije. Među brojnim manifestacijama koje je potpredsjednik Smolić inicirao i organizirao ističe se Zavičajni suvenirski kutak, Uskršnji doručak, Sajam u srednjevjekovnom Šibeniku i Sajam agroturizam u Skradinu dok je za organiziranje Međunarodnog obrtničkog i gospodarskog sajma -MOGS u Šibeniku 2013., ispred Udruženja obrtnika Šibenik, primio i međunarodnu nagradu Stvaratelji za stoljeća za doprinos promociji obrtništva i poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi.

Svečanoj dodijeli nagrada i priznanja Šibensko-kninske županije bila je prisutna i izaslanica Predsjednika Republike Melita Mulić, savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo te gradonačelnik Šibenika Željko Burić koji je bio i u funkciji izaslanika predsjednika Vlade kao i gradonačelnici i načelnici gradova i općina na području županije i ostali gosti.