Potpisan ugovor o suradnji šibenske Obrtničke komore i Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje “Nikola Šubić Zrinski”

lip 9, 2017

Sporazum o suradnji Obrtničke komore Šibensko-kninske županije i Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje ‘Nikola Šubić Zrinski’, kojim je definirana buduća suradnja dviju institucija potpisali su u petak u Šibeniku Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore i dekan Visoke škole Ivan Katavić.

Joso Smolić je istaknuo važnost obrazovanja i predanost sustava Hrvatske obrtničke komore izgradnji i poboljšanju obrazovnog sustava. S obzirom da ‘Nikola Šubić Zrinski’ omogućava studiranje nakon završenog trogodišnjeg obrazovanja, Smolić je izrazio uvjerenje kako će potpisani sporazum učiniti strukovna zanimanja atraktivnijima, te pomoći ravnomjernijem upisu učenika u strukovna obrazovanja.

Ivan Katavić predstavio je način na koji učenici, po završenom trogodišnjem obrazovanju, mogu upisati stručni dodiplomski studij ‘Ekonomija poduzetništva’ i ‘Globalna logistika’. Istaknuto je kako je Škola partner u programu Hrvatske obrtničke komore ‘HOK ZNA’, kojim se obrtnicima osigurava 10 posto popusta u upisu studija.

Za sve kandidate koji tek završavaju ili su ranije završili trogodišnje srednjoškolsko obrazovanje također omogućavamo upis na studij uz posebno dizajniran predprogram kreiran temeljem suradnje s Hrvatskom obrtničkom komorom.

Izvor: Šibenski list