Pojačan nadzor Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave

ruj 24, 2018

U Požegi, Pakracu, Šibeniku i Vodicama ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave u suradnji s Carinskom upravom, provodit će pojačane nadzore od 24. do 26. rujna 2018. godine.

U sklopu pojačanih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave u suradnji s Carinskom upravom provodit će pojačane nadzore u razdoblju od  24. do 26. rujna 2018. godine na području: Požeško-slavonske županije i to u: gradu  POŽEGI i gradu PAKRACU te Šibensko-kninske županije i to u: gradu ŠIBENIKU – Ulica Stjepana Radića, tržnica Šibenik i gradu VODICIMA – tržnica Vodice.

Ministarstvo financija – Porezna uprava najavilo je pojačanu provedbu nadzora fiskalizacije. Kroz provedene aktivnosti izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje.

Stoga, Porezna uprava obavještava sve porezne obveznike da će se u suradnji s Carinskom upravom u narednom razdoblju provoditi pojačane nadzore fiskalizacije. Prema poreznim obveznicima kod kojih se utvrde ponovljeni porezni prekršaji te prema poreznim obveznicima koji čine najteže porezne prekršaje primijenit će se sve zakonom dopuštene mjere uključujući mjeru zabrane rada – pečaćenjem poslovnih prostora.

Nadzori fiskalizacije provodit će se očevidom na terenu u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja i drugih aktivnosti uključujući i provjeru računalnih sustava te opreme koji se koriste za fiskalizaciju.

Porezna uprava želi graditi partnerski odnos s poreznim obveznicima i spremna je  pružiti stručnu pomoć i potporu u ispunjavanju poreznih obveza, ali mora i spremno i brzo zaustaviti najteže porezne prekršaje, štiteći pri tome uredne porezne obveznike.

Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1001, web servisa „Pišite nam“  ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave.

S poštovanjem,
Odjel za organizaciju rada cehova
Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II, 10002 Zagreb
tel: 01/ 48 06 666 (centrala)