Plaketa Zlatne ruke Ljazeru Čivljaku

lip 16, 2016

Upravni odbor Hrvatske obrtničke komore na svojoj sjednici 14.lipnja 2016. donio je odluku da se šibenskom obrtniku Ljazeru Čivljaku vlasniku Zlatarne Simon Čivljak dodjeli priznanje PLAKETA ZLATNE RUKE S PISANIM PRIZNANJEM. To priznanje za dugogodišnji uspješan rad Ljazaru Čuvljaku bit će uručena na svečanoj Akademiji Hrvatske obrtničke komore povodom Dana HOK-a.

civljak

Ljazer Čivljak je četvrta generacija poznate zlatarske obitelji. O visokoj kvaliteti njegovih proizvoda govori i činjenica da je povodom posjeta pape Benedikta XVI Hrvatskoj 2011. , Ljazer Čivljak, vlasnik izradio je na poklon Svetom Ocu sliku Majke Božje s papinskim grbom. Osim toga, Grad Šibenik je norveškog kralja i kraljice povodom njihovog posjeta Šibeniku darivao tradicijskim šibenskim nakitom izrađenim u radionici Ljazera Čivljaka. Njegov rad je bio zapažen i na izložbi Art Deco u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu 2011.kada je za tu je prigodu izradio srebrnog anđela inspiriran vitrajem iz 30-ih godina prošlog stoljeća.

Svečana akademija u povodu Dana HOK-a na kojoj će biti dodijeljena priznanja bit će održana u Kristalnoj dvorani u u hotelu Westin u Zagrebu u petak,1.srpnja 2016. Početak svečanosti predviđen je u 12 sati.