Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i Grad Šibenik usuglasili poticajne mjere za obrtnike i poduzetnike u staroj gradskoj jezgri

pro 24, 2018

Napokon dobre vijesti stižu na Badnjak za poduzetnike u staroj gradskoj jezgri kojima će Grad Šibenik prepoloviti iznos za spomeničku rentu, a zakupninu javnih površina za štekate, kao i komunalnu naknadu neće im naplaćivati od studenog do travnja, doznajemo u gradskoj upravi nakon današnjeg sastanka gradonačelnika Željka Burića i predsjednika Obrtničke komore Šibensko- kninske županije Jose Smolića.

– Cilj nam je poduzetnicima i obrtnicima osigurati što povoljnije  uvjete poslovanja te ih potaknuti na cjelogodišnji i kontinuirani rad. Želja nam je da naša gradska jezgra živi svih dvanaest mjeseci te da se razvijaju aktivnosti koje nisu samo sezonskog karaktera – rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Usuglašeno je da će se iznos  spomeničke rente  koji su do sada plaćali obrtnici i poduzetnici koji posluju u starom gradu prepoloviti. Zakupnine javnih površina za štekate u razdoblju od studenog do travnja za lokacije u Kalelargi i Masnoj ulici te u pridruženim ulicama, neće se naplaćivati. Također, u istom razdoblju poslovni subjekti će se osloboditi plaćanja komunalne naknade.

Definirano je i da se visina dosadašnjeg iznosa  paušalnog poreza na dohodak za privatne iznajmljivače soba, stanova i apartmana na području grada Šibenika neće mijenjati.

– Zadovoljni smo što je Gradska uprava prepoznala problem te izlazi u susret poduzetnicima. Ove mjere su konkretan materijalni poticaj, ali i znak da se trud poduzetnika cijeni te da je njihov doprinos zajednici vrijedan – rekao je Joso Smolić, predsjednik OK Šibensko- kninske županije.

Primjeni mjera prethodit će izmjene postojećih Odluka koje treba usvojiti i Gradsko vijeće Grada Šibenika u siječnju sljedeće godine. Odlukom će biti preciziran i popis ulica u kojima su površine izuzete od plaćanja naknada za zakup.