OBRTNIČKA KOMORA DONIRALA BAKALAR PUČKIM KUHINJAMA U ŠIBENIKU I KNINU

pro 22, 2020

Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i Udruženje obrtnika Šibenik odlučili su zajedno i ove godine donirati bakalar za Badnjak pučkim kuhinjama Caritasa u Šibeniku i Kninu te tako pridonijeti da i oni najpotrebitiji žitelji Šibensko-kninske županije dobiju porciju bakalara u ozračju božićnih blagdana.
Na žalost, dvadesetak godina duga tradicija pripreme i dijeljenja bakalara građanima na Badnjak u staroj jezgri Šibenika ove godine će izostati zbog poznatih epidemioloških razloga vezanih uz epidemiju korona virusa.

„Ovo je bila iznimno neizvjesna i teška godina za gotovo tri i pol tisuće obrtnika u našoj županiji koji zapošljavaju oko 8 000 djelatnika. Epidemija korona virusa jako je uzdrmala njihovo poslovanje koje je dijelom amortizirano potporama na lokalnoj i državnoj razini u kreiranju kojih smo ,kao institucija, aktivno sudjelovali od samih početaka izbijanja epidemije.
S takvim aktivnostima nastavit ćemo i u nadolazećoj 2021. u cilju očuvanja obrtništva u Šibensko-kninskoj županiji i gradu Šibeniku.“- kazali su u zajedničkoj izjavi Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore Šibensko-.kninske županije i Ante Radić, predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik te zaželjeli sretan Božić i uspješnu 2021. godinu svim obrtnicama i obrtnicima kao i žiteljima Šibensko-kninske županije i grada Šibenika.