Joso Smolić o novim poreznim mjerama: ‘Zahvaljujem premijeru, Vladi i Ministarstvu turizma

srp 29, 2019

 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić danas su predstavili planirane mjere za 4. krug poreznih rasterećenja u okviru porezne reforme.

Dvadesetak minuta kasnije je predsjednik županijske Obrtničke komore i predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, Joso Smolić, na brzinu sazvao tiskovnu konferenciju ispred šibenske Vijećnice kako bi novinare izvijestio o svim mogućim dobrim stvarima koje bi se mogle pojaviti kao rezultat novih poreznim mjera.

U središtu njegovog fokusa je, dakako, bilo smanjenje PDV-a za hranu za ugostitelja sa 25 na 13 posto.

– Već tri godine u HOK-u intenzivno radimo na tome i danas je urodilo plodom! Jedan dobar dio naših prijedloga i ideja je usvojen u ovom 4. krugu porezne reforme, nadamo se da će i ostalo biti usvojeno u petom i eventualno šestom krugu – rekao je Smolić.

– Ovom prigodom zahvaljujem se premijeru, Vladi, a posebno Ministarstvu turizma koje je, na čelu s Garijem Cappellijem, zdušno borilo da uvjeri premijera i Vladu da uvaže predložene mjere – nastavio je.

Joso Smolić je istaknuo da će mjera smanjenja PDV-a za hranu za ugostitelje učiniti Hrvatsku konkurentnijom. – Svi znamo da nam nedostaje djelatnika u turizmu, a ovom mjerom bi se taj problem mogao riješiti. Uz kvalitetu ponude, poslodavci će svojim djelatnicima moći povisiti plaće, zatim će moći snositi troškove za dječji vrtić, dopunsko osiguranje, a neki će možda i sniziti cijene svojih proizvoda.

Joso Smolić je nakon pohvale najnovijih Vladinih poreznih mjera, najavio i da Ministarstvo turizma uskoro kreće s dva projekta, “Tjedan hvale vrijedan” i “CRO kartica”.

Izvor: sibenik.in