Hrvatska obrtnička komora: Ugostitelji zadovoljni donesenim preporukama za rad

svi 8, 2020

Predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Joso Smolić na sastanku Stožera civilne zaštite RH održanom 4. svibanja s ravnateljem Stožera Davorom Božinovićem, ministrom turizma Garijem Cappellijem i ravnateljem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prof.dr. Krunoslavom Capakom iznio je i obrazložio je objedinjene prijedloge ugostitelja vezane uz početak rada i otvaranja ugostiteljskih objekata 11.svibnja.

„Zadovoljni smo što je Stožer civilne zaštite RH prihvatio prijedloge struke, pogotovo u dijelu koji se odnosi na rad i u zatvorenim prostorima uz poštivanje određenih epidemioloških mjera. Također je bilo važno da se rad dozvoli do 23 h jer većina ugostiteljskih objekata tada ostvaruje najveći promet. U ovih nekoliko dana pripremit ćemo se za rad i veselimo se otvaranju u ponedjeljak“, rekao je Joso Smolić, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a.

Prijedlozi su prethodno usuglašeni s predsjednikom Udruženja ugostiteljskih djelatnosti HGK Draženom Bobanom i s Ministarstvom turizma te su kao zajednički stav izneseni na sastanku Stožera civilne zaštite RH.

Tri ključna zahtjeva odnosila su se na mogućnost rada u zatvorenom prostoru, dozvolu za radno vrijeme od 6 do 23 sata i izbjegavanje dodatnih troškova u poslovanju zbog pridržavanja mjera zaštite u objektima, poput ugradnje zaštitnih pregrada.

„Zahvaljujem svim kolegama koji su konstruktivno sudjelovanju u kreiranju naših objedinjenih zahtjeva i prijedloga te uvažavanju specifičnosti naše ugostiteljske struke koju su u pregovorima iskazali ministri Cappelli i Božinović te ravnatelj Capak.“- kazao je predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Joso Smolić