Građanima 15. put bakalar iz „mega-teće“

sij 21, 2016

Udruženje obrtnika Šibenik zajedno s Cehom ugostitelja, već 15-tu godinu za redom obraduje Šibenčane svojim bakalarom na Badnje jutro. Ispred kazališta se u „mega-teći“ spremalo oko 100 kg bakalara, 300 kg krumpira i oko 40-ak kg kapule, češnjaka i ostalih začina te se dobila delicija u kojoj Dalmatinci tradicionalno uživaju na Badnjak.

U samo nekoliko minuta ‘planulo’ je tisuću porcija, a Šibenčani koji su kušali bakalar bili su puni riječi hvale. Ove godine ugostitelji od Rogoznice, Primoštena preko Skradina do Šibenika pripremili su i bakalar za potrebite sugrađane.

bakalar-badnjak-241215-7

– Posebno nam je drago što smo ove godine spremili bakalar za korisnike pučke kuhinje u Kninu i Šibeniku tako da u bakalaru mogu uživati i oni koji ga neće imati na svojim stolovima – kazao nam je Antonijo Radić.

Inače, šibensko Udruženje obrtnika među prvima je u Hrvatskoj započelo s ovom hvalevrijednom akcijom.

– Naše darivanje i kuhanje bakalara za građane prihvatili su i drugi gradovi u Hrvatskoj. Zbog ovoga smo i napravili „mega-teću“ po kojoj smo prepoznatljivi i s kojom putujemo po Hrvatskoj – dodaje Radić. (Tekst i foto: http://sibenskiportal.hr)