Alžirski gospodarstvenici rado bi surađivali s hrvatskim tvrtkama

srp 28, 2016

Veleposlanstvo RH u Alžiru izvjestilo je Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH da su alžirski gospodarstvenici , okupljeni u Gospodarskoj i industrijskoj komori Biskra osobito zaintersirani za organizaciju sajma i seminara za južne alžirske wilaye, u svrhu predstavljanja hrvatskih gospodarskih subjekata zainteresiranih za poslovnu suradnju. Riječ je o alžirskoj oblasti koja čini 80 posto teritorija Alžira.

alzir

Alžirska komora spremna je okupiti predstavnike preko stotinu srednjih i velikih gospodarskih subjekata. Interes je prije svega pokazan za nabavu poljoprivredne mehanizacije i suradnju s građevinskim tvrtkam te za suradnju s hrvatskim tvrtkama koje se bave umjetnim gnojivom, poljoprivrednom mehanizacijom u maslinarstvu, plantažama rajčica, krumpira i slično. Osim toga alžirski gospodarstvenici su osobito zainteresirani za suradnju s hrvatskim tvrtkama koje se bave proizvodnjom poljoprivrednih plastičnih proizvoda.

Alžirski gospodarstvenici spremni su ne samo za direktnu poslovnu suradnju s hrvatskim tvrtkama već su otvreni i za zajednički nastup na afričkom tržištu.