30. Dan HOK-a: ZLATNE RUKE uručene tribunjskom kalafatu Igoru Stipaničevu

srp 3, 2024

U srijedu, 2.7.2024. u Zagrebu je, prigodnim programom, obilježen Dan Hrvatske obrtničke komore, uz tradicionalnu dodjelu visokih priznanja najuspješnijim hrvatskim obrtnicima i obrtnicama – „Zlatne ruke”. To najveće priznanje ove je godio dobio i tribunjski kalafat Igor Stipaničev, vlasnik brodogradilišta Stipaničev kojem je ovo prestižno priznanje uručeno za izniman dugogodišnji doprinos razvoju tradicijskog obrta:

– Bavim se tradicijskom drvenom brodogradnjom, kojom se bavio i moj otac. U brodogradilištu izrađujemo leute, gajete, pasare, radne ribarske brodove, turističke brodove, a trenutačno – neretvanske lađe. Posao je zahtjevan i pun izazova, ali je posao kojeg volim. Uvijek sam okružen brodovima, radim na brodogradilištu cijeli svoj život i nastavit ću tako! – kazao je Igor Stipaničev kome je pripala čast zahvaliti se na uručenim nagradama u ime svih nagrađenih na ovogodišnjem 30. Danu Hrvatske obrtničke komore.

Ovogodišnja svečanost je bila tim značajnija jer Hrvatska obrtnička komora ove godina bilježi 30 godina obnoviteljskog rada. Uz predsjednika Vlade RH, Andreja Plenkovića svečanosti su svojom nazočnošću uveličali brojni uvaženi gosti među kojima je bila saborska zastupnica i izaslanica Predsjednika Hrvatskog Sabora, Branka Juričev-Martinčev, ministri na čelu s resornim ministrom gospodarstva, Antom Šušnjarom, saborski zastupnici, župani među kojima i župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marka Jelića te brojni drugi gosti.

Premijer Plenković u svom obraćanju nazočnima istaknu je dobar, partnerski odnos Vlade RH-a i HOK-a kroz proteklih osam godina u rješavanja potreba obrtničkog sektora istaknuvši krizna razdoblja pandemije a potom i rasta cijena energenata kada je Vlada RH s paketima mjera pomoći gospodarstvu osobito potpomogla obrtništvo.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil kazao je da danas u RH djeluje 118 792 obrta koji zapošljavaju više od 231 000 ljudi, što je 10 posto više u odnosu na prošlu godinu te poručio: „Jako dobro znamo tko smo, koja je naša zadaća i kako je postići. Nikad nismo bili otvoreniji, uključiviji i snažniji!“