ŠIBENIK, 19.svibnja: Radionica o rezultatima ankete o standardu zanimanja

svi 19, 2016

U prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda u Šibeniku , u četvrtak 19. svibnja organizirana je radionicu o rezultatima ankete o standardu zanima. Predavač na radionici je Borko Magazin koji radi na provedbi projekta „Daljnji razvoj standarda zanimanja“.
Cilj radionice je upoznati polaznike s temeljnim odrednicama Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, postojećim klasifikacijama kompetencija na razini Europske unije te Anketom o standardu zanimanja i njenim rezultatima i implikacijama.

Podsjetimo, u ožujku 2015. počela je provedba mini ESF projekta „Daljnji razvoj standarda zanimanja“ čiji je nositelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Opći cilj projekta je razvoj Hrvatskog kvalifikacijskog okvira kroz razvijanje alata za analitičku podlogu za izradu standarda zanimanja.

Specifični cilj uključuje razvoj i provedbu Ankete o standardu zanimanja kojom se prikupljaju podaci od poslodavaca o ključnim poslovima koje obavljaju radnici u određenim zanimanjima i znanjima i vještinama potrebnima za njihovo obavljanje. Rezultati Ankete koristit će predlagateljima standarda zanimanja, ali i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje za unapređivanje poslovnih procesa posredovanja i profesionalnog usmjeravanja.